Příběh značky Ajala
![Ajala](https://cdn.sanity.io/images/6jtgtr9a/production/dec22090a4eb45beb8e9f62635571d8dca8f57d8-1158x779.jpg?w=696&auto=format)
Za první republiky patřilo Československo mezi největší čokoládové velmoci světa. Ajala se snaží tuto tradici oprášit a pozvednout na novou úroveň.
Vyrábět poctivou a kvalitní čokoládu není vůbec snadné. O tom by v této brněnské manufaktuře mohli vyprávět. Daří se jim to ale skvěle a zároveň ukazují, že čokoláda nemusí být jen nezdravou cukrovinkou.
Za mezinárodním úspěchem Ajaly stojí striktní dodržování výrobního postupu a používání jen těch nejlepších ingrediencí bez umělých přísad. Základem jsou výběrové kakaové boby, které Ajala odebírá z původních oblastí ve Střední a Jižní Americe, kde se pěstovaly odjakživa.
To nejdůležitější jsou ale pro tuto čokoládovnu férové vztahy s farmáři a všemi ostatními, kdo za ní stojí. Jen tak lze totiž vyrábět čokoládu, která je opravdu dobrá.
![Ajala je brněnská manufaktura, která ukazuje, jak chutná pravá čokoláda světového formátu.](https://cdn.sanity.io/images/6jtgtr9a/production/a63511cf0f9f09cb4ee2a1e03b4c8b2233ac8cbf-618x811.png?h=100&auto=format)